LIVETS RESA

För nästan 4 veckor sedan åkte jag och Malin till Lofoten. Det är ett resemål som jag haft i många år på min bucket list. 

Vi bilade från Falun till Bodö, där vi sedan tog färgan över till Moskenes. Moskenes är en liten by nästan längst ut på loften så vi hamnade nästan direkt bland de spikraka bergstopparna. 

De första dagarna var det regnigt bladat med tunga, låga moln som täckte bergstopparna. Men på den andra dagen kom solen äntligen fram och det var magiskt. Malin hade valt ut en topp som vi absolut inte fick missa, Reinebringen. 

Turen upp till toppen tog ca 90 minuter, och det var brant! Eftersom det hade regnat dagen innan var det ganska halt på sina ställen vilket gjorde det svårare att ta sig upp. Väl på toppen möttes vi av den häftigaste utsikten jag någon sin skådat. Fram med kameran, upp med drönaren i luften för att föreviga denna plats. Helt otroligt hur vacker våran planet kan vara. 

När vi väl hade avklarat Reinebringen kändes det som att vi nu fått uppleva det häftigaste. Vi tog det sedan lugnt, åkte vidare med bilen och stannade på campingplatser där vi slog upp vårat tält. Jag kunde verkligen njuta, vara i stunden och ta in alla intryck som kom mig nära. En stressreducerande resa som jag tycker alla borde göra. Det är något speciellt med den rena luften, bergstopparna runt om kring dig, vågorna som rullar in på stränderna och vinden som kyler kinderna. För mig är det terapi, det är i denna miljö jag känner mig hemma. Att kunna åka på resor likt lofoten och uppleva den vackra naturen som finns på våran planet är det jag lever för

Resan till Lofoten var den bästa jag gjort i mitt liv och jag är nästan säker på att jag kommer göra ett återbesök till denna vackra plats. 

Det här är filmen som jag gjorde under resan. Tack Lofoten, tack för att jag fått uppleva denna resa och tack Malin för att du gjorde denna resa så bra som den bara kunde bli! 

 

 

Share your thoughts